Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που παράγει φρούτα και λαχανικά.(σ.σ: 3η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ακτινιδίου και ροδάκινου). Παρ’ όλα αυτά, πολλά παιδιά δεν δέχονται να φάνε φρούτα και λαχανικά! Και αρκετοί γονείς, δεν τα προτρέπουν. Ή καλύτερα δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να τα προτρέψουν.
    Η σωστή διατροφή είναι το παν για την υγεία των παιδιών(και όχι μόνο).
   Οι γονείς μπορούν με μερικούς έξυπνους και απλούς τρόπους να πείσουν τα παιδιά τους να βάλουν στη διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά.
Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους!!! 
1.     Μπορούν οι γονείς να οργανώσουν ημέρες φρούτων & λαχανικών στις οποίες θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες  μαζί με τα παιδιά τους, όπως για παράδειγμα συνταγές και γλυκά.
2.     Ετοιμάστε μπάρες δημητριακών για όλη την οικογένεια και βρείτε μία ώρα που θα είστε όλοι στο σπίτι για να γευθείτε όλοι μαζί σαν οικογένεια τις δημιουργίες που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.
3.     Μπορείτε να βρείτε διάφορες πληροφορίες και εικόνες από το internet τις οποίες μπορείτε να κάνετε σαν παραμύθι με πρωταγωνιστές τα φρούτα και τα λαχανικά!
4.     Ανακατέψτε διάφορα φρούτα με γιαούρτι! 
5.     Επισκεφτείτε μαζί μία λαϊκή αγορά για να γνωρίσουν από κοντά τα φρούτα και τα λαχανικά στη φυσική τους μορφή.
6.     Παρασκευάστε  μαζί με τα παιδιά σας διάφορους φυσικούς χυμούς φρούτων που μπορούν να προσελκύσουν το παιδί σας οπτικά και γευστικά.



7.     Για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, κυκλοφορούν πολλά αξιόλογα παραμύθια στην αγορά που είναι κατάλληλα για παιδιά και έχουν ιστορίες σχετικές με αυτά.
8.     Δημιουργήστε σε ένα πιάτο μία χαρούμενη φατσούλα από λαχανικά και παροτρύνεται τα παιδιά σας για να το φάνε.
9.     Για όσους έχουν τον κατάλληλο χώρο, μπορείτε να φυτέψετε μαζί με τα παιδιά σας είτε κάποια λαχανικά, είτε κάποια φρούτα για να αρχίσουν τα παιδιά να μαθαίνουν το πως μεγαλώνει ένα φυτό και το πως πρέπει να το φροντίσουμε.   
10. Και τέλος, μην ξεχνάτε να δίνετε στο παιδί σας στον παιδικό σταθμό κάποιο φρούτο εποχής (εάν δεν παρέχετε από τον παιδικό σταθμό.)

!ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου