Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ


Αλλάζει ο τρόπος διανομής του φοιτητικού πάσο και πλέον η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr/, η οποία θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της υπηρεσίας. Μετά την έγκριση της αίτησης, ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο του από το σημείο που θα έχει επιλέξει. Ως σημεία παράδοσης θα έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα εμπορικά καταστήματα. Το συνολικό κόστος για την παραλαβή του πάσο θα ανέρχεται στα 2,46 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Το νέο πάσο θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη τη φωτογραφία του φοιτητή, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει και στο εξωτερικό.
Δικαιούχοι του νέου πάσο είναι:
  • Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
  • Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.
Για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, παρατείνεται η ισχύς των πάσο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου